Stenbergs

Kompetens är vår drivkraft - Låt den bli er!

På Stenbergs presenterar vi ett brett utbud av produktionsutrustning, utbildningar och tjänster med syfte att både höja er kompetens och lönsamhet.
Från maskiner och verktygsval till en trygg eftermarknad. Helheten är vår styrka! 
Träffa oss och våra medutställare för givande samtal kring er utveckling av produktion och personal. 

Öppethus hos Stenbegs:9.00 -16:00
Lunch: 12.00-13.00

Utställare 2022

Sjöborgs Maskin 70 år med verktyg i fokus. Vi marknadsför högkvalitativa verktyg till svensk verktygsindustri, huvudsakligen för skärande bearbetning. Vi har ett brett sortiment inom Gängning, Gängmätning, Borrning, Brotschning, Svarvning och Fräsning för de flesta material allt från Aluminium till Rostfritt och Hardox.

3nine Vi på 3nine anser att alla ska ha rätt till en hälsosam arbetsmiljö. Vi hjälper er således att säkerställa ren luft, fri från oljedimma och oljerök. Våra oljedimavskiljare separerar kontinuerligt ut partiklar ifrån processluften. På så sätt kan man återanvända skärvätskor, minska filterkonsumtionen och i förlängningen minska produktionens klimatpåverkan. På MID kommer vi dels att visa upp våra oljedimavskiljare, men även vår nya IoT-lösning som hjälper dig att hålla koll på din luftkvalitet.

Absolent Vi på Absolent gör vårt bästa för att rena processluften från dina maskiner från oljedimma, oljerök och stoft. Det är vårt uppdrag att se till så att luften som du och dina kollegor andas är så säker och ren som möjligt. På så vis värnar vi om miljön - både innanför och utanför produktionens väggar! Vi kommer att visa upp vår A•5 tillsammans med vår senaste produkt - A•smart! A•smart är vår nya digitala helhetslösning som ger renare luft, fräschare lokaler, friskare medarbetare och bättre flyt i produktionen.

Accustrip

AME Visar världens mest använda CAM-System, Mastercam. Styr dina CNC-maskiner och robotar med mjukvara från AME.

Blum-Novotest Vi hjälper dig att övervaka processerna i dina maskiner. Våra produkter mäter, kontrollerar och presenterar data över dina verktyg och arbetsstycken dygnet runt, med µ-precision! Detta möjliggör en trygg obemannad produktion. Alla våra produkter arbetar med en unik optiskt genererad mätsignal som ger dig högsta precision, snabbhet och tillförlitlighet. Testa gärna våra produkter i svåra förhållanden, som mätning med kylvätska på. Det är de byggda för! Den digitala utvecklingen inom Blum-Novotest genererar nya möjligheter med produkter för analys av allt från maskinstatus till mikrokompensering av verktyg i avancerad 5-axlig bearbetning. Men även de komplexa mätuppgifterna ska vara snabba, exakta och tillförlitliga. Det är vårt signum.

ECMEC

Edeco Tool Smarta modulära uppspäningsenheter för snabb och flexibel riggning i maskin, även unika lösningar för 5-axliga maskiner som medger extremt hög utnyttjandegrad vid serieproduktion.

Edge Technology Vi erbjuder företag och offentlig verksamhet lösningar som ger dem ökade möjligheter att driva sina verksamheter mer lönsamt och hållbart. Våra lösningar består av CAM (Computer Aided Manufacturing) och lagerautomater.

Euromaskin som ingår i Stenbergskoncernen är ledande inom gradning,tvätt,slipning,induktionshärdning och riktning. 
På MID 2022 visar vi:
EDS 900 vår egenutvecklade standard gradcell med robot och plc för vakuumgradning. 
Autoclean 400 stor ultraljudstvätt med agitering för allt underhåll.
Sprayclean 120 Kammartvätt Hösel Vaiocs 1 Alkotvätt Mecanofastvätt.
Single piece flow tvätt med renhetskrav ned till 30 sekunder/detalj. 
ESP 82 Kabintvätt för alla underhållsverkstäder. 
TB 480 Mobil oljeavskiljare som drivs med endast tryckluft.

Evomatic som numera är en del av det globala företaget ”Shape Technologies group”, är en erfaren specialist inom automationsteknik. Företaget som bildades 1998 har ca. 90 medarbetare i Karlshamn, Alingsås och Lidköping, vi levererar Automations- och Robotlösningar till företag både inom och utom Sverige och inom branscherna Fordonsindustri, Livsmedelsindustri, och Tillverkningsindustri. Genom totalåtaganden tar vi ansvar för allt från Projektledning, konstruktion och programmering till installation, driftservice och eftermarknad vilket effektiviserar produktionsflöden och bidrar till ökad konkurrenskraft för våra kunder. Evomatic tillhandahåller även konsulttjänster inom företagets olika affärssegment.

Fastems är den branschledande leverantören av intelligenta automationslösningar för företag från olika tillverkande branscher såsom flygindustrin, underleverantörs - och tunga fordonssektorn. Lösningarna bygger på mjukvaran för produktionsplanering och resurshantering MMS (Manufacturing Management Software), som tillsammans med vår 40+ års erfarenhet på fältet och det faktum att vi är en öppen integratör gör att vi kan tillgodose alla våra kunders behov - oavsett hur komplext behovet är, eller om automatisering kommer med nya verktygsmaskiner eller befintliga.

Fuchs Lubricants MOVING YOUR WORLD. Vi levererar effektiva smörjlösningar.

Fructus Data Vi visar framtidens CAM system, GibbsCAM 2023.

Fröjd Automation är en del av automationsgruppen 3Button Group och levererar nyckelfärdig automation med fokus på användarvänlighet och tillgänglighet. På MID visar vi Front AGVs Production Butler, en produktionsnära AGV som integreras som en del av produktionen. Den går in och ut ur robotceller och är anpassad för att röra sig smidigt i en tight produktionsmiljö.

GJS Verktyg visar förinställningsmaskiner från Zoller är ett självklart komplement till bearbetningsmaskiner. En investering i förinställning betalar sig ofta på kort tid genom exempelvis kortare ställtider, minskat skrotutfall och högre bearbetningskvalitet.

Gothia maskin

Hainbuch 
utvecklar, designar och tillverkar uppspänningsenheter för industrin och arbetar med både roterande, stationär, invändig och utvändig uppspänning. Produkterna passar för såväl svarvning, fräsning som slipning.

Heidenhain 
utvecklar och tillverkar linjära givare och vinkelgivare, pulsgivare, digitala lägesindikatorer och NC-styrningar för krävande positioneringsapplikationer. Produkter från HEIDENHAIN används primärt i verktygsmaskiner med hög precision såväl som i fabriker för tillverkning och bearbetning av elektroniska komponenter. Vi har även lanserat den digitala verkstaden - digital shop floor. Med vår omfattande erfarenhet och know-how i utvecklingen och tillverkningen av mätsystem och NC-styrningar, lägger vi grunden för automatiseringen av morgondagens fabriker och produktionsmaskiner. Basen för HEIDENHAIN:s verksamhet grundas på en kontinuerlig strävan efter tekniskt ledande produkter i kombination med pålitlig närvaro, nära kundrelationer och praktisk orientering. Vår kompetens inom området för längdmätning och vinkelmätning bevisas genom ett stort antal speciallösningar för våra användare.

Hexagon är ett världsledande företag inom sensorer, mjukvara och autonoma teknologier. Vi sätter data i arbete i syfte att öka effektivitet, produktivitet och kvalitet i lösningar för tillverkningsindustrin, infrastruktur, säkerhet och mobilitet. Våra teknologier gör ekosystem i städer och produktion mer uppkopplade och autonoma vilket bidrar till en skalbar och hållbar framtid. Hexagons division Manufacturing Intelligence erbjuder lösningar baserade på data som kommer från konstruktion, teknik, produktion och mätteknik i syfte att göra tillverkning smartare. 

IEMCA

InLead Automation Automatisering som ger växtkraft Med automationslösningar genom standardlösningar för maskinbetjäning med robot, och kundanpassade kompletta lösningar, hjälper InLead kunder att effektivisera sin produktion och på så sätt skapa växtkraft. Våra automationslösningar rotar sig i lång erfarenhet och hög kompetens där operatörsvänliga system, vision i 2D och 3D samt ett antal olika tillval gör oss konkurrenskraftiga. Tillsammans är vi ett engagerat och serviceinriktat team med högt tekniskt kunnande, som gör att vi kan erbjuda den support som krävs i varje projekt.

MARAB Vi på MARAB har specialiserat oss på att utveckla, konstruera, bygga samt installera lösningar för automatisering inom tillverkningsindustrin och då främst mot skärande bearbetning. Vi har ett sortiment av standardlösningar samt att vi bygger speciallösningar efter behov.

Mercatus Engineering 
startade 1973 och föddes ur grundaren Karl-Heinz Schröders önskan om en ren värld, utan förorenat vatten. Den visionen lever fortfarande och i de bästa av världar, skulle Mercatus inte behövas. Tyvärr är vi inte där ännu och därför behövs vi. Nu mer än någonsin. Under de snart 50 år som passerat, har företagets inriktning varit densamma. Idag verkar vi både nationellt och internationellt, hos privata såväl som offentliga verksamheter. Med god kunskap om våra kunders processer, designar och levererar vi rätt teknik för att rena och återvinna förorenade processvätskor. Härigenom bidrar vi till att våra kunder uppnår minskad miljöpåverkan och bättre ekonomi.


Ovako tillverkar rent, högkvalitativt specialstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Våra produkter kommer i form av stång-, profil-, rör-, ring och förkomponent. Vårt stål möjliggör kundlösningar som är lätta, tåliga och klimatsmarta. Vår hållbarhetsambition är hög. Vår produktion är koldioxidneutral sedan januari 2022 och baseras på återvunnet stål och fossilfri el.

PMA erbjuder färdiga automationslösningar med hög kvalité och på ett kostnadseffektivt sätt. Vi är tillgängliga för alla med ett automationsbehov, lokalt som globalt.

PV Systems är ett teknikföretag som levererar kundanpassade Automationslösningar. Vårt fokus ligger på att göra er produktion mer effektiv och därmed bidra till att ni får en bättre lönsamhet och bättre konkurrenskraft. Vi sätter kunden i fokus och har korta beslutsvägar: Robotteknik, Bearbetningsfixturer, Maskinbetjäning, Vision-teknik.  

SCHUNK är världsledande inom uppspänningsteknik och gripsystem. Med produkter från maskinspindel till robotnos så skapar vi förutsättningar för en lönsam produktion. 

Seco Tool är en global aktör inom skärande verktyg. Med hjälp av god service, högt tekniskt kunnande och digitala lösningar hjälper vi Svensk verkstadsindustri att fortsätta utvecklas och maximera sin produktivitet och lönsamhet. På MID 2022 kommer vi visa de senaste produkt nyheterna samt våra mjukvaror som supportar dig som kund 24/7!

SMW Autoblok tillverkar uppspänningssystem för svarv-, slip- och fräsmaskiner. Vi utvecklar, tillverkar och sköter support för alla våra egna produkter, och sätter en standard för industrin världen runt.
SMW-AUTOBLOK är teknisk och kommersiell ledare inom uppspänning för maskinbearbetning. SMW-Autoblok. ALWAYS A STEP AHEAD.

Tebis är en ledande global leverantör av CAD/CAM och MES-mjukvara. Med vår höga grad av expertis inom rådgivning, implementering och support har vi implementerat mycket effektiva och pålitliga processlösningar för våra kunder i över 35 år.

För mer information kontakta:

Alfred Segerfridh
Tel: 070 9167 616
alfred.segerfrid@stenbergs.se

Hitta till Stenbergs