Stenbergs

Program från 2019

BLICKEN FRAMÅT SEDAN 1919
SMARTA VAL FÖR LÖNSAM PRODUKTION

Träffa oss för ett gemensamt samtal kring hur ni kan minska ställtiderna, reducera antalet fel och samtidigt behålla flexibiliteten i en högeffektiv modern produktion. Helheten är vår styrka, från verktygsval till en trygg eftermarknad.

9.30-12.00 & 13.30-16.00
Lunch: 12.00-13.00

Medutställare

SECO Tools Sover du gott om natten? I en allt tuffare vardag brottas du som produktionsansvarig ständigt med frågor om kvalité, ledtid och lönsamhet. Seco har idag, inte bara verktygen för din skärande bearbetning utan vi har också "verktygen" för att kartlägga vart förlusterna finns och vi hjälper till att åtgärda dem. I den värld som snurrar allt fortare och där hållbarhet och lönsamhet måste gå hand i hand; Vill vi - att du ska sova gott!

3nine erbjuder marknadens smartaste Oljedimavskiljare till lägsta totalkostnad. Kom förbi oss så berättar vi mer!

Absolent visar sina smartaste filter hittills. Kom förbi oss så kan vi berätta mer om hur ren luft kan bidra till en bättre och effektivare produktion.

AME (Mastercam) visar världens mest använda CAM-System, Mastercam. Det kompletta verktyget för att styra maskinparken.

ECMEC visar om ECMEC FIXTURER och ECMEC SAM maskiner som säljer väldigt bra just nu. Med den stora erfarenhet och kunskap om specialanpassad produktionsutrustning blir vi ett givet val i ett projekt där lönsamhet är ledordet. FUNKTION DU KAN LITA PÅ - ECMEC

Edeco Tool visar smarta modulära uppspäningenheter för snabb och flexibel riggning i maskin, även unika lösningar för 5-axliga maskiner som medger extremt hög utnyttjandegrad vid serieproduktion.
Vinkelhuvuden och drivenheter med snabbkopplings-interface. Styrda arborrhuvuden med möjlighet att svarva i en flerop.

Edge Technology Metodval är ofta helt avgörande för att nå maximal effekt av gjorda investeringar inte minst när det gäller tillverkning av detaljer genom skärande bearbetning. Detaljers komplexitet i kombination med allt högre krav på såväl ytnoggrannhet som bearbetningstid innebär ytterligare en utmaning för dagens programmerare av CNC-maskiner.Lägg därtill att moderna CNC-maskiner ofta erbjuder en rad med möjligheter för att tillverka en detalj. För att kunna leverera effektiva program till dessa CNC-maskiner krävs kraftfulla programmeringssystem.  Vi visar och erbjuder CAM-system från världens ledande CAM-leverantör – Hexagon. EDGECAM för programmering av skärande bearbetning i svarv och fräs. NCSIMUL för verifiering och optimering av CNC-program.

Euromaskin kommer att visa många olika industritvättar, vakuumsuggradning, Ångtvätt och isbläster samt 2- spindlig SW 322 maskin

Fastems visar i år en FPC-1500, ihopkopplad med Okuma MA600. FPC-1500 är en container som innehåller 10 paletter och en laddstation, allt styrs av Fastems mjukvara MMS. FPC-1500 kan enkelt byggas ut till att ha 3 maskiner, upp till 30 paletter och 2 laddstationer i samma system. Allt hanteras från samma laddområde. Enkelt, smidigt och ergonomiskt. En standardprodukt med kort leveranstid, snabb och smidig installation!

Fructus Data presenterar GibbsCAM - operatörsvänlig CAM lösning för skärande bearbetning.

Fröjd Automation levererar nyckelfärdig automation med fokus på användarvänlighet och tillgänglighet. Under Metal Inspiration Days visas robotautomation med både maskinbetjäning och tillhörande eftertempo med montering och gradning.

GJS Verktyg visar hos Stenbergs ett sortiment av verktyg och teknik med målet att kunna erbjuda en effektivare bearbetning. Förinställningsmaskiner från Zoller är ett självklart komplement till bearbetningsmaskiner. En investering i förinställning betalar sig ofta på kort tid genom exempelvis kortare ställtider, minskat skrotutfall och högre bearbetningskvalitet. GJS visar även drivna och fasta hållare från EWS samt vinkelhuvuden och tryckpolering

Hainbuch utvecklar, designar och tillverkar uppspänningsenheter för industrin och arbetar med både roterande, stationär, invändig och utvändig uppspänning. Produkterna passar för såväl svarvning, fräsning som slipning. Vi erbjuder ett stort standardsortiment men även specialtillverkning av kundunika utrustningar och automationslösningar. Vårt viktigaste mål är att leverera spännteknisk utrustning av högsta klass, som är lättanvänd för kunden och med optimala produktionsprocesser i fokus.  På Metal Inspiration Days visar vi snabbväxlingssystem som kortar ställtider och verktyg för mätning av spännkraft.

Hexagon
Make it smarter
Hexagon Manufacturing Intelligence hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter. Som en ledande metrologi- och tillverkningslösningsspecialist ger vår expertis inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och aktivt användning av mätdata – våra kunder förtroende att öka produktionshastigheten och accelerera produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten.

InLead Automation visar sitt sortiment av standardceller för bearbetningsmaskiner och möjligheten att kundanpassa dessa. En kollaborativ robot visas på plats som bjuder in till diskussioner kring hur och när dessa är lämpliga att använda.

KUKA Automatisk Logistik för maskinbetjäning med KUKA´s mobila plattformar. Oavsett bransch har det aldrig varit enklare att sammanlänka autonoma robotar och mobila plattformar med maskinutrustning på ett snabbt och tillförlitligt sätt. KUKA har det bredaste sortimentet inom mobila plattformar och mobil robotik

Renishaw presenterar mätprober och mjukvara för styrning och kontroll av tillverkningsprocessen

Sandvik ATM Träffa Sandvik AMT hos Stenbergs. Sandvik Applied Manufacturing Technologies är en ny division inom Sandvik Machining Solutions. På Metal Inspiration Days visar de upp Prism och Cribwise. Prism är en helt ny lösning för CNC programmering av 3-axliga maskiner. Med fokus på enkelhet och modernt gränssnitt och med avancerade funktioner och inbyggd skärdata kan man förbättra cykeltiden och reducera programmeringstiden med upp till 50%. Cribwise är modern lösning för intelligent verktygshantering. Eliminera dolda kostnader och effektivisera lagerhanting genom en unik kombination av mjukvara och verktygsskåp. Få kontroll över inköp, verktygslager och förbrukning samt tillgång till nödvändig verktygsinformation från respektive tillverkare.

SCHUNK är världsledande inom gripsystem och uppspänningsteknik. Med över 11 000 standardkomponenter kommer Schunk att visa diverse gripdon & robottillbehör häribland robotväxlare, gradare samt vakuum produkter. 

SMW Autoblok visar nya superflexibla maskinskruvstycket IMG och SinterGrip spänninsatser för lägsta spännhöjd. Vi visar också KNCS-Matic. En världsunik kraftchuck anpassad för backbyte med robot och marknadens bästa nollpunkts-system – APS.

Tebis CAD/CAM erbjuder kompletta programvaror och högkvalitativa processer med vilka du kan utveckla, konstruera och tillverka modeller, form- och pressverktyg samt komponenter snabbare och med högre kvalitet och större värdeskapande. Med Tebis utnyttjar du maskinparken på bästa möjliga sätt.

För mer information kontakta:

Peter Eldegård (Marknadskoordinator, Stenbergs)
Tel: 036 30 44 26
peter.eldegard@stenbergs.se

Hitta till Stenbergs